Rappers van de Alliantie maken furore

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - De Zwolse rappers van De Alliantie hebben, in samenwerking met Indigo, hun nieuwe clip genaamd 'Zwemmen In de lucht' uitgebracht. De clip werd geschoten op 400 meter hoogte vanuit een luchtballon en werd in een week tijd ruim tienduizend keer bekeken.

De Alliantie maakt furore: er komt een nieuwe plaat aan, de rappers deden de Popronde en hebben een eigen show in Hedon, genaamd Bries. De Alliantie is een Zwolse rapformatie die met de ‘Voor de Kids’ EP zijn debuut heeft gemaakt. Dit resulteerde dit jaar in shows op onder meer Eurosonic 2015, Bevrijdingsfestival Overijssel, en talloze voorprogramma’s waaronder het voorprogramma van hip-hop legendes Typhoon, Jack Parow en Talib Kweli en de jongens werden geselecteerd voor de Popronde. De show kenmerkt zich door een mix van harde hip-hop, catchy refreintjes en een flinke dosis energie en humor. De mannen van De Alliantie zijn verantwoordelijk voor het tot stand komen van een nieuwe genre binnen hip-hop genaamd cabarap. De Alliantie brengt een show die volgens de rappers wordt gewaardeerd door jong en oud, waarbij het ondanks dat het podium slechts gevuld is met twee MC’s en een DJ, lijkt alsof het podium bomvol staat. Gekleed in hun speciale Alliantie superman outfit zijn ze klaar om te rocken in alle zalen, van kleine cafeetjes tot grote clubs.

De jongens van de Alliantie zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Daarom gingen zij in oktober een luchtballon in om bij hun nieuwe single Zwemmen In De Lucht een clip in een luchtballon op grote hoogte te maken.