Afbeelding

‘Chiazaad is de rijkste bron van Omega-3’

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Chiazaad staat volgens G&W GezondheidsWinkel bekend als energiebron en om haar vele gezondheid bevorderende eigenschappen.

“Maar bovenal ontleent chiazaad haar bijzondere reputatie aan het feit dat de uit chiazaad koudgeperste olie de rijkste natuurlijke bron van Omega-3 (60%) is, die er te vinden is. Bovendien heeft dit ‘vloeibare goud’ de ideale 3:1 verhouding Omega-3:Omega-6. Hierdoor is chiazaadolie een betere keuze dan bijvoorbeeld visolie. Het smaakt niet alleen aanzienlijk beter, maar het is ook volledig geurloos. Chiazaadolie heeft een lichtromige smaak, is heerlijk in salades en in bijvoorbeeld yoghurt of kwark, waaraan het de nodige vezels toevoegt. Een scheutje chiazaadolie door gerechten of koude dranken is dus te beschouwen als een enorme omega boost aan je eten of drinken.”

Wat veel mensen volgens G&W GezondheidsWinkel echter (nog) niet weten is dat chiazaadolie ook uitermate geschikt is voor cosmetisch gebruik. “Deze koudgeperste, pure en zuivere olie is 100 procent biologisch en bevat een hoog gehalte aan alfa-linoleenzuur, wat rimpels en vergrote poriën helpt te minimaliseren en tegelijkertijd een gezond functioneren van de cel stimuleert. Hiernaast bevat chiazaadolie een zeer hoog aantal phytonutriënten en antioxidanten (natuurlijke bescherming van de huid) en biedt het vooral in de koude maanden een hele hulp bij een droge en/of gevoelige huid. In tegenstelling tot dure cosmetica van grote merken weten we van chiazaad- olie zeker dat het een weldaad voor de huid is. Chia hydrateert en verzorgt, beschermt tegen uitdroging en verzacht zelfs een beschadigde huid.”

it’s Amazing pure en biologische Chiazaadolie zijn verkrijgbaar bij de G&W GezondheidsWinkel: www.gezondheidswinkel.nl.