Afbeelding

Stichting SUUS presenteert ‘De droom van meneer Haas’

· leestijd 1 minuut Cultuur

‘s-HEERENBROEK - Stichting SUUS brengt, in samenwerking met Theater Schil, een nieuw theaterproject: ‘De droom van meneer Haas’.

Stichting SUUS maakt al vanaf 1991 eigen locatietheaterproducties. Ditmaal werkt de stichting samen met Theater Schil, poppentheater voor volwassenen geïnspireerd op literaire teksten, en muzikante Annelotte Coster. Theater Schil en Annelotte Coster zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de artistieke inhoud. Stichting SUUS biedt vanuit haar ervaring, waar nodig, praktische ondersteuning. De avondvullende voorstelling kent twee te onderscheiden delen.

Het eerste is een poppenvoorstelling, getiteld ‘De droom van meneer Haas’. Het verhaal bestaat uit zestien korte scènes, waarbij beeldend kunstenaar Hennie Schippers die de poppen en rekwisieten heeft gemaakt en gastspeler Marita Satink de poppen bespelen. Frans Leenderts regisseert en heeft samen met Hennie Schippers de scènes bedacht. Annelotte Coster maakt de muziek ter ondersteuning van de voorstelling. Het verhaal gaat in grote lijnen over meneer De Haas, die een wat kleurloze man lijkt die saai werk verricht. Als hij op zijn werk in slaap valt, komt hij in een surrealistische droomwereld terecht waaruit blijkt dat hij een rijker gedachteleven heeft dan op het eerste gezicht lijkt. Inspiratiebronnen voor de voorstelling waren het werk van Jeroen Bosch, Marc Chagall en de Mexicaanse schilderes Remedios Varo, plus teksten van Laurie Anderson én de poëzie van Vasalis.

Na de pauze, het tweede deel van de voorstelling, verzorgt beginnend pop-artieste Annelotte een solovoorstelling. Ze brengt met piano, zang en gitaar eigen composities en arrangementen getiteld ‘Out in the open’. Sinds enige jaren treedt ze regelmatig op in verschillende samenstellingen.

De voorstellingen vinden plaats in de ruimte van de voormalige Coöperatieve Zuivelfabriek in ’s-Heerenbroek. Ze zijn op vrijdag 20 november om 20.00 uur, zaterdag 21 november om 20.00 uur, zondag 22 november om 14.00 uur, vrijdag 27 november om 20.00 uur, zaterdag 28 november om 20.00 uur en zondag 29 november om 14.00 uur. Kaarten kosten 15 euro. Belangstellenden kunnen reserveren door een mail te sturen naar stichtingsuus@ziggo.nl onder vermelding van het aantal kaartjes en de gewenste datum. Telefonisch reserveren kan ook: (038) 453 67 46. Kijk voor mee informatie op www.stichtingsuus.nl.