SV Zwolle Handbal

Handbalheren SV Zwolle kon net in slotfase winnen tegen E & A

· leestijd 2 minuten Sport

De heren van Zwolle mochten zondag 8 november aantreden tegen E & A uit Arnhem. Uit vier wedstrijden wisten de heren 4 punten te behalen. De heren van Zwolle hadden de laatste twee wedstrijden de punten niet mee naar huis kunnen nemen. Een overwinning op de Arnhemse club zal belangrijk zijn voor de groepsspirit van het eerste team van Zwolle. Ondanks een sterk begin van de thuis spelende club, die in de rust met 13-9 op voorsprong stonden, heeft Zwolle veel steken laten vallen, waardoor er een spannende slotfase werd gespeeld. Toen de scheidsrechter het startsignaal gaf voor de wedstrijd tegen het nog onbekende E & A, kwam Zwolle sterk uit de startblokken. Door twee goed uitgespeelde aanvallen van Zwolle gaf het scorebord al snel een 2-0 score aan. Nadat de uitspelende club tot score was gekomen, kon Zwolle de voorsprong uitbreiden naar een 4-1, dankzij een zuiver schietende Rik Talens. Vanaf deze stand ging de wedstrijd redelijk gelijk op, tot tien minuten voor het eindsignaal van de eerste helft. In het slot van de eerste helft heeft Zwolle de stand van 8-7 uit kunnen breiden tot een verschil van vier doelpunten in het voordeel van Zwolle. Dit door onder andere snelle aanvallen van Jordy Hendriks en Rens Ruiter. In de rust werden er verschillende aanwijzingen meegegeven door coach Daniëlle ter Haar. De coach gaf aan, dat het eigen spel gespeeld moest blijven. Tevens werd de aandacht nog even gevestigd op de matige afronding van de eerste helft. In het begin van de tweede helft kon de voorsprong vast gehouden worden door de Zwolse club. Dit door de variatie die het team konden bieden in afstand schieten en het samenspel met de cirkelloper Hans Kan. Echter bij nog 15 minuten te spelen en een stand van 18-13 kon het voorstaande team niet meer in hun eigen spel komen. Door een mindere verdediging van Zwolle en de variaties die E & A in het spel bracht, kwamen de tegenstanders snel terug in de wedstrijd. Met nog enkele minuten te spelen gaf het scorebord een gelijke stand aan van 19-19. De heren van Zwolle waren volledig uit het eigen spel geslagen en wisten hierdoor niet meer tot scoren te komen. In de slotfase van de tweede helft kreeg het uitspelende team een penalty mee die benut werd, waardoor de heren van Zwolle op een achterstand kwamen volgens het scorebord. Toen de scheidsrechter de wedstrijd stil legde omdat er bij hem op het scorekaartje een andere stand werd aangegeven dan op het scorebord, bracht dit grote verbazing bij de tegenstander. Volgens de arbiter waren de aantal scores inderdaad goed, maar dan in het voordeel van Zwolle. Toen het eindsignaal klonk, stond deze stand nog steeds op het scorebord. Door de overwinning van 20-19 op E & A heeft de Zwolse club de punten thuis kunnen houden. Volgende week speelt Zwolle Heren 1 op zondag 15 november een uitwedstrijd tegen het tweede team van Duiven. Het vorige seizoen mochten deze clubs elkaar drie keer tegenstand bieden en nam Duiven tijdens alle wedstrijden het hef in eigen handen. Echter heeft de Zwolse selectie er alle vertrouwen in om volgende week de punten mee naar Zwolle te nemen. Doelpunten makers: Rik Talens 9 Luuk Broers 2 Rens Ruiter 2 Hans Kan 2 Bart Kroeze  2 Jordy Hendriks 1 Mark Brijan 1 Onbenoemd 1

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 18 apr, 11:09
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43