Afbeelding
SWOL 1894 - Wedstrijdzwemmen

Goed weekend voor zwemmers van SWOL 1894

Sport

Nadat zaterdag de Overijsselse minioren de strijd aangingen om het snelste team van de provincie te worden, was het zondag de tijd voor de oudere zwemmers.

Vanuit heel Nederland waren ruim 200 zwemmers naar Zwolle gekomen om deel te nemen aan de limietwedstrijd met een zeer gevarieerd programma. In korte tijd hebben de limietwedstrijden van SWOL 1894 een goede naam opgebouwd binnen zwemmend Nederland. Teams vanuit Groningen, Hoofddorp, Venlo en Borger waren, naast vele regionale verengingen ingeschreven voor de wedstrijd. De mooie accommodatie, de inzet van Elektronische Tijdwaarneming , gezellige sfeer en soepele organisatie hebben hiertoe aan bijgedragen. De hoeveelheid aanmeldingen was dusdanig hoog, dat zwemmers helaas teleur gesteld moesten worden.

Tijdens de wedstrijd zijn veel zwemmers erin geslaagd om een tijdlimiet te behalen voor het Nederlands Kampioenschap eind januari 2016 in Amsterdam. Ook de zwemmers van SWOL hebben uitstekend gepresteerd in hun thuisbad De Vrolijkheid. In het totaal werden er 28 persoonlijke records door de zwemmers behaald.

Volgende week staat de tweede ronde in de Landelijke op het programma.

 

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport gisteren
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 18 apr, 12:43
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11