Afbeelding
INzwolle

Waarom toch een aankoopmakelaar in schakelen?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het aankopen van een huis

 

Een van de grootste investeringen in uw leven, het aankopen van een huis.

En toch denken mensen dit zonder de deskundigheid van een makelaar te kunnen doen, het is bijvoorbeeld verstandig omdat u voornamelijk de emoties mee laat spelen en zo minder goed let op de zaken die u nadien veel geld kunnen gaan kosten.

 

Wat zijn de voordelen van een aankoopmakelaar en waarom is het verstandig om er een in te schakelen?

1) De makelaar heeft kennis van de vastgoed markt

Voor de opkomst van het internet was het een stuk moeilijker om een geschikt huis te vinden. Daardoor werd er vrijwel altijd een aankoopmakelaar ingeschakeld. Tegenwoordig kan je simpelweg ( bijna ) alles “online” vinden wat er te koop staat. Desondanks is het toch niet onverstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen die objectief naar het huis kijkt, en ook de bouwtechnische aspecten controleert.

2) De makelaar voert de onderhandelingen

Het is natuurlijk leuk als jij goed kan onderhandelen op de markt over een tros bananen. Maar wanneer de emoties meespelen bij het kopen van een huis betaal je toch al gauw teveel. Over het algemeen zijn makelaars toch echt betere onderhandelaars en halen meer uit de onderhandeling dan dat je zelf zou kunnen doen. Wanneer je het toch zelf doet, onderhandel je dus met de verkopen makelaar. De NVM makelaars van INzwolle zijn getraind in het onderhandelen en zorgen voor de beste aankoopprijs.

 

3) Een aankoopmakelaar behoedt je voor de aankoop van een huis met gebreken

Over het algemeen is een aankoopmakelaar beter onderlegd met de bouwkundige aspecten van een woning. Desondanks schakelt INzwolle aankoopmakelaars meestal een deskundig aannemer in.

4) We controleren de koopovereenkomst op “de kleine lettertjes”

Een koopovereenkomt is vaak een gecompliceerde overeenkomst met moeilijke termen. Als je hier geen verstand van hebt of het niet begrijpt is het prettig wanneer een deskundige hier samen met jou naar kijkt. Zo voorkom je vervelende geschillen achteraf.

 

Niet nodig, maar wel gemakkelijk

Een aankoopmakelaar heb je dus niet perse nodig. Waarom is het dan toch verstandig om er een in te schakelen?

Bijvoorbeeld om geen kat in de zak te kopen, niet teveel te betalen voor je droomhuis of bijvoorbeeld omdat het gewoon makkelijk is. Een huis kopen kost veel energie en tijd die je misschien helemaal niet hebt. In deze gevallen is het dus verstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen. Het verdient zich absoluut weer terug.

Kijk nu op onze website voor het speciale aankooptarief!

www.aankoopmakelaarinzwolle.nl

INzwolle aankoopmakelaars is een initiatief van House2Day NVM makelaars B.V.

038-4605430 l info@aankoopmakelaarinzwolle.nl