Afbeelding
Pedro Sluiter

Derde zege volleybalsters

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Regio Zwolle Volleybal heeft in de Eredivisie met 3-1 gewonnen van Ubbo Emmius Fonds/Donitas uit Groningen. Na een denderende eerste set (25-5!) werd het toch nog spannend.

De volleybalvrouwen wonnen uiteindelijk met 25-5, 23-25, 25-23 en 25-19 van de nummer één-na-laatst. Het is de tweede overwinning op rij en de derde van dit seizoen. “Het doel is om de play-offs te halen en dan moet je deze potjes winnen”, weet trainster Henriëtter ter Steege. Alleen tegen Talentteam Papendal was het wat minder, maar verder doen we wat we moeten doen.”

Regio Zwolle maakte het zichzelf moeilijk na de eerste set, die zeldzaam dik gewonnen werd. “Dan gaat het blijkbaar toch wat te makkelijk.” Ter Steege noemt de invalbeurt van Laura Schrijver, in de tweede set, van cruciaal belang. “Maar ook Fabienne (van Daelen, MdR) en Kiki (von Piekartz) zijn goed ingevallen. Het was echt een collectieve overwinning. Zonder hen was het niet gelukt.”

Het wegvallen van Thekla de Jong (knieblessure) was een grote domper. De middenvrouw is minimaal een maand of vijf uit de roulatie, verwacht Ter Steege. “Daar worden we niet blij van. Een aderlating voor het team. Het was mooi in balans, alle posities dubbel bezet.”

Regio Zwolle komt woensdag al weer in actie. In Almelo is Eurosped/TVT de tegenstander. Een weerzien met oude bekenden voor Ter Steege, die vroeger speelde onder de huidige hoofdtrainer van Eurosped. “Daar lopen veel mensen van het oude Pollux rond.” Zaterdag speelt Zwolle weer uit, tegen Springendal/Set Up ‘65 in Ootmarsum.