Fiets en zadel Meetweek bij Fietsgoed Scholten

Partnerbijdrages

Bij Fietsgoed Scholten aan de Luttekestraat worden van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 november gratis fiets- en zadelmetingen uitgevoerd.

Wie tijdens een fietsritje niet het idee heeft comfortabel op het zadel te zitten of wie nog wat last van nek of rug heeft, kan bij Fietsgoed Scholten terecht voor een SQlab CRM Bodymeting. Bij deze meting worden vijf punten van het lichaam opgemeten met een laserlampje. Tijdens deze meting wordt er ook rekening gehouden met ieders persoonlijke voorkeuren. Waar en waarvoor gaat men de fiets gebruiken en aan welke eisen moet hij voldoen? Dat geldt voor de sportieve fietser, maar ook voor mensen met een stads- of toerfiets. Aan de hand van deze gegevens word de fiets geheel gratis afgesteld. Want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe men optimaal op de fiets zit, maar ook de hoogte en stand van het zadel en stuur kunnen een groot verschil maken.

Ook een goed zadel is erg belangrijk. Deze kan Fietsgoed Scholten aanmeten tijdens de meetweek. Voor zowel racefietsen, MTB’s en stadsfietsen en e-bikes is er een passend zadel in de uitgebreide collectie SQlab zadels die ze aan de hand van een ‘Popometer’ kunnen aanmeten. Ergonomen en fysiotherapeuten hebben samen geholpen om deze lijn zadels te ontwerpen.