Afbeelding

Celeanum-leerlinge Sofie Koorevaar wint Peace Poster Contest

Algemeen

ZWOLLE - Sofie Koorevaar uit klas 1 van het Gymnasium Celeanum uit Zwolle heeft de eerste prijs gewonnen bij de Peace Poster Contest in het district Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel.

Samen met zes andere regionale winnaars mag ze nu naar de landelijke ronde op 28 november. De winnaar van de landelijke ronde gaat door naar de internationale wedstrijd. De ?Peace Poster Contest is een internationale tekenwedstrijd voor kinderen (11-13 jaar) georganiseerd door de internationale Lionsclub. Sofie was, voordat ze naar de regionale ronde mocht, al verkozen tot winnares van het Celeanum en van Zwolle. De jury roemde het kleurgebruik en de verbeelding van het thema 'Share Peace' ('Deel de Vrede'): “Het poëtische beeld is tot in de kleinste details uitgewerkt, met veel gevoel voor vorm, kleur en materiaal.”

Wereldwijd zijn er honderdduizenden kinderen bezig met hetzelfde thema: vrede. Dit jaar deden 7.200 kinderen van scholen in heel Nederland mee. 

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 22 uur geleden