Oranje Zwart viert eeuwfeest

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij) ZWOLLE - Oranje Zwart is al honderd jaar een vereniging waar iedereen welkom is en waar bovendien iedereen zich snel thuisvoelt. De korfbalclub viert op 28 november haar eeuwfeest.

Het is één van de aspecten waar Oranje Zwart zich graag op voorstaat: de club is van en voor iedereen. “Het blijkt uit alle verhalen dat naast het sportieve aspect de binding met de leden altijd voorop heeft gestaan en staat. Dat wordt onderstreept door de stabiele besturen door de jaren heen. Ledenbinding is in de hele eeuw een belangrijk onderwerp geweest”, zegt Toon Kannekens, hoofdredacteur van het boek ‘Een eeuw Oranje Zwart’. Een boek dat is samengesteld door middel van interviews met ondersteuning van het Historisch Centrum Overijssel en de archieven van Oranje Zwart. Herman Nijman, Harry Bouwhuis Marco Overbeek en vrijwilligers van Oranje Zwart hebben de verhalen gemaakt. In het boek ligt de focus op de laatste 25 jaar. Ter ere van het 75-jarig bestaan is destijds ook een boek uitgebracht.
Het boek is opgedeeld in verschillende thema’s. Zo wordt er uitgebreid stilgestaan bij het onderkomen. Op dit moment speelt OZ op Sportpark De Marslanden en in de ZBC Hal, maar met name in de wintermaanden heeft de club vele thuishavens gehad. Uiteraard komen ook de (sportieve) hoogtepunten voorbij alsmede kenmerkende spelers en trainers. Het boek wordt zaterdag gepresenteerd tijdens de festiviteiten op Sportpark De Marslanden. Van half drie tot vijf uur is het een feestje voor de jeugd en ‘s avonds is er een receptie. Namens de gemeente is sportwethouder Rene de Heer aanwezig.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 15 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 uur geleden