Afbeelding
John Beumer

Lezing over Syrië op Celeanum

Algemeen

Leo Kwarten, Arabist, zal dinsdag 8 december een lezing te houden over de situatie in Syrië. "Hoe is de burgeroorlog in Syrië in 2011 ontstaan en hoe heeft die zich ontwikkeld tot de huidige situatie? Welke strijdgroepen zijn er binnen Syrië? Door welke buitenlandse machten worden die gesteund?

Waarom is het zo moeilijk om tot een vredesoplossing te komen? En waarom vluchten Syriërs juist nu massaal naar het Westen?" Deze en andere vragen komen aan bod in deze Celetourlezing over Syrië. Ook zal er ruim gelegenheid worden geboden voor het stellen van vragen. De lezing maakt onderdeel uit van Celetour, een lezingenreeks op het Celeanum waarbij meer en minder bekende Nederlanders een lezing houden voor een breed publiek. Deze lezingen zijn voor iedereen toegankelijk; dus ook voor belangstellenden die niet aan het Celeanum verbonden zijn.

De lezing over Syrië wordt gehouden op dinsdagmiddag 8 december 2015 van 15.30 uur tot circa 17.00 uur, (inloop 15.15 uur) in het Gymnasium Celeanum, Zoom 37 in Zwolle. De lezing is gratis. Aanmelden via: mdehaan@celeanum.nl.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 15 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 uur geleden