Afbeelding

Nieuw Hospice Zwolle is opgeleverd en schoongemaakt

· leestijd 1 minuut Algemeen

WIPSTRIK – Hospice Zwolle is precies drie weken voor de opening opgeleverd en schoongemaakt. Zaterdagochtend ging een grote groep betrokkenen met emmers sop, doeken en stofzuigers door het huis om het bouwstof te verwijderen.

Het initiatief voor de gezamenlijke schoonmaakdag kwam van Gerard Nijhof, vestigingsleider van Nijhuis Bouw. “Ik vind het heel bijzonder dat iedereen die vanaf het begin betrokken was bij de bouw hier vandaag de handen uit de mouwen komt steken om samen schoon te maken”, zegt hij. Naast medewerkers van Nijhuis Bouw, bestond het ‘schoonmaakteam’ uit medewerkers van Openbaar Belang, SWZ, Sacon, Nooter Technische Installaties, Kuiper Loodgietersbedrijf, Nieman Raadgevende Ingenieurs, Alferink-van Schieveen, Anico Schoonmaakdiensten en vrijwilligers van Hospice Zwolle. “Het saamhorigheidsgevoel was groot en er werd hard gewerkt. Een week geleden zag het er hier nog heel anders uit”, constateert een tevreden Erik Meulemans, voorzitter van Hospice Zwolle, aan het eind van de ochtend.

“De bouw heeft echt geleefd”, zegt Gerard Nijhof tijdens een rondje door het huis. Wijzend op details, zegt hij: “Door continu overleg met het bestuur en vrijwilligers van het hospice is het tijdens de bouw nog mooier geworden dan gedacht.” Ook Gerke Brouwer, directeur van Openbaar Belang, is trots op wat is bereikt. “Het is fantastisch om te zien hoeveel partijen het hospice vanaf de start al een warm hart toedragen en hoe dat gevoel tijdens het bouwproces steeds verder is gegroeid.” Hij prijst zich dan ook gelukkig met de mogelijkheid dat Openbaar Belang als woningstichting nog steeds maatschappelijk iets mag betekenen. “Het is prachtig om een gebouw als dit te kunnen realiseren.”

Voor iedereen die zaterdagochtend aan de slag ging, gaf Gerard Nijhof nog iets mee. “Als je straks naar huis gaat, kijk dan nog een keer om en bedenk dat hier iets staat voor de stad Zwolle en dat jullie allemaal daaraan hebben meegewerkt. Daar mag je trots op zijn.”

Hospice Zwolle wordt op vrijdag 11 december officieel geopend. Op zaterdag 12 december is er van 10.00 tot 14.00 uur open dag voor alle belangstellenden. Begin januari gaat het hospice open voor gasten.

 

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37