Afbeelding

Tot de dood ons scheidt….

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Nog niet eens zo lang geleden was het huwelijk voor het leven. Het huwelijk werd alleen ontbonden door de dood. Echtscheiding gebeurde alleen in uitzonderlijke situaties. Momenteel gaat één op de drie stellen scheiden. Wanneer is het wettelijk erfrecht van toepassing of is het toch verstandig om een testament op te stellen?

Een nieuwe relatie

Als er na een scheiding een nieuwe relatie ontstaat is het belangrijk om de nalatenschap goed vast te leggen. Wat gebeurt er met de erfenis als een van beide komt te overlijden? Samenwonende partners zijn niet automatisch elkaars erfgenaam. De kinderen zijn dan de erfgenamen. Zijn de kinderen nog minderjarig dan komt de erfenis onbedoeld toch bij de ex-partner terecht.

Als uitvaartbegeleider merkt Freda Gaasbeek dat er moeilijke situaties ontstaan als er sprake is van een overlijden in samengestelde gezinnen. Niet iedereen is bereid om ook ex-partners de gelegenheid te geven betrokken te zijn bij de uitvaart. Kinderen hebben behoefte aan steun van de andere ouder. Samen met alle betrokkenen gaat ze dan op zoek naar een vorm waarin iedereen afscheid kan nemen.

Uitvaartbegeleider Freda Gaasbeek organiseert samen met notaris Jeannet Selles van notariaat Elzerman twee informatieve avonden. Freda vertelt over alle aspecten bij het regelen van een uitvaart en Jeannet vertelt over de belangrijke punten die in een testament opgenomen kunnen worden.

Wanneer: 14 januari 2016

Waar: Stadshagen

Locatie: Woonzorg Werkeren, Werkerlaan 50 Zwolle

 

Wanneer: 21 januari 2016

Waar: Westenholten

Locatie: Westenhage, Voorsterweg 42 Zwolle

 

Tijd: zaal open om 19.15 uur

Aanvang: 19.30 uur

Toegang: gratis

Aanmelden: Stuur een mail naar: info@fredagaasbeek.nl

of bel 06-42 51 32 80