Diezerbrink wordt feestelijk geopend

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De Diezerkade, de Thomas á Kempisstraat en de Vechtstraat heten, met als middelpunt de Brink, vanaf zaterdag 28 november officieel winkelcentrum de Diezerbrink.

De winkeliers willen dit natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder een feestelijke opening. Er vinden die dag een aantal activiteiten plaats die de moeite waard zijn om te bezoeken. Deze staan vooral in het teken van de historie van dit stadsdeel.

Aan de Thomas á Kempisstraat bevindt zich tot op de dag van vandaag het historische pand van de hoefsmederij. In vroeger tijden liep er namelijk een paardentram door de straat. Deze wordt aanstaande zaterdag even in ere hersteld. Er rijdt tussen 13.00 en 17.00 uur dus een echte ouderwetse paardentram door het centrum. De opstapplaats is op de Brink bij stadscafé Stroomberg. Iedereen mag een rondje door de Diezerbrink rijden en dit is geheel gratis.

Het hoogtepunt van de dag vindt plaats om 13.30 uur, tevens bij Stroomberg. Om in de traditie van de paardentram te blijven, wordt op dat moment de eerste stoeptegel met een hoefijzer onthuld.

Het nieuwe logo is ook in het straatbeeld te zien, met spandoeken in het centrum, maar ook bij de winkeliers die met ballonnen en posters het nieuwe logo tonen. Verder hangen een aantal winkeliers die dag een foto in hun etalage. Hierop kan het winkelende publiek zien hoe hun winkel er in vroeger tijden uitzag. In de toekomst wordt het winkelcentrum aangekleed met meer elementen uit het verleden. Zo worden er te zijner tijd zuilen geplaatst met historische foto's.

De winkeliers heten iedereen speciaal welkom op zaterdag 28 november in winkelcentrum de Diezerbrink.