SV Zwolle Handbal

Zwolse handbalheren weer nipte overwinning op Donar door mentale dip

Na twee nipte overwinningen mocht het eerste herenteam van SV Zwolle thuis aantreden tegen HHV Donar uit Hengelo (Ov). Uit vorige wedstrijden wisten de heren dat dit een fysieke pot zou worden. Ondanks een sterke eerste helft van de thuisspelende ploeg, die met 11-4 op het scorebord de rust ingingen, hebben de heren in de tweede helft de punten bijna uit handen gegeven. In de twee eerdere wedstrijden hebben de Zwolse heren na een spannende slotfase met één doelpunt verschil de overwinning weten te behalen. Het team kon dus een overtuigende overwinning goed gebruiken. Met deze instelling begon de wedstrijd tegen HHV Donar. Donar mocht de score openen door een mooi afstandsschot. Hierna schoot Zwolle uit de startblokken en wist, na twee mooie doelpunten van Rens Ruiter en een benutte penalty van Bart Kroeze, de stand op 3-1 te zetten. Hierna werd er een periode door beide teams weinig gescoord en bleef de stand redelijk gelijk oplopen. Na een kwartier gespeeld te hebben stond er 6-4 op het scorebord, op dit moment leek er bij de heren een knop om te gaan. Zowel aanvallend als in de verdediging werd er goed voor elkaar gewerkt. Ook de keeper Arno te Wiele stond ijzersterk in zijn doel en leek niet meer te passeren door de heren van Donar. Een aantal snelle en goed uitgevoerde aanvallen resulteerde in een ruime voorsprong van 11-4 toen de eerste helft voorbij was. In de rust werd aangegeven dat we door moesten gaan met het snelle spel en verdedigend meer moesten communiceren. Dit werd de eerste minuten van de tweede helft ook uitgevoerd. Nadat een voorsprong van 13-4 behaald was, sloeg het spel van Zwolle weer om. De snelheid ging uit het spel en ook verdedigend zwakte het af. Kansen die de ploeg aanvallend kreeg, werden te weinig benut waardoor de heren uit Hengelo in wisten te lopen. De heren wisten het spel waarmee de wedstrijd was begonnen niet meer terug te vinden, waardoor na een spannende slotfase 19-18 op het scorebord stond. Een zwaarbevochten overwinning met een zure nasmaak door het bijna uit handen geven van de winst. De punten zijn dus in Zwolle gebleven waarmee het eerste team van Zwolle zijn vierde plek in de competitie behoudt. De volgende competitie wedstrijd mag het eerste herenteam van SV Zwolle het opnemen tegen Ha-STU uit Nijmegen, een onbekende tegenstander. De wedstrijd zal op zaterdag 28 november 2015 om 19:40 uur gespeeld worden in Nijmegen. Doelpuntmakers: Rik Talens 6 Bart Kroeze 4 Rens Ruiter 3 Lesley Rigter 3 Luuk Broers 3