Afbeelding
Pedro Sluiter

Spectaculaire start bouw van de Primark aan Melkmarkt

Algemeen

BINNENSTAD - De nieuwbouw van de Zwolse Primark-vestiging aan de Melkmarkt is dinsdag officieel begonnen. Na een korte, maar stevige muzikale presentatie van dj Hans Stroeve mét lichtshow, onthulde wethouder René de Heer een sfeerimpressie van het pand.

"De impressie geeft een mooi beeld van het gebouw", zegt Dick Huiskamp, die vanuit DLH Ontwikkeling initiatiefnemer is van het project, een samenwerking is tussen BPD Ontwikkeling en DLH Ontwikkeling. "Daarmee bieden we een blik op hoe één van de meest prominente plekken in de binnenstad van Zwolle er straks uit komt te zien."
Het officiële moment vond plaats bij Stadscafé Blij. Onder meer de gemeente Zwolle, BPD Ontwikkeling, DLH Ontwikkeling en bouwbedrijf Wessels Rijssen waren hierbij aanwezig. "Voor ons als betrokken partijen was het een bijzondere bijeenkomst", stelt Frans Holleman, directeur van BPD. "Nadat de locatie jarenlang onbenut is gebleven, wordt er nu een pand met maar liefst 4.200 vierkante meter gerealiseerd."

Planning 
Ook ondernemers uit de buurt kwamen langs. "Wij betrekken hen nauw bij het traject, aangezien zij de komende periode misschien hinder van de bouw ondervinden. Ook zij zijn blij dat het nieuwe pand er komt", aldus Huiskamp. Hij besluit: "De sanering en het archeologisch onderzoek zijn afgerond, waardoor we het proces nu in eigen hand hebben. En volop aan de slag kunnen met de bouw. Naar verwachting is de oplevering eind volgend jaar."

 

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30