Caleb Rahajaan
Caleb Rahajaan Pedro Sluiter

Dieze West en Van Oostrum nemen een ‘time-out’

· leestijd 2 minuten Sport

ZWOLLE - Tom IJzerman is normaal gesproken niet iemand die een blad voor de mond neemt, maar het lijkt de aanvoerder beter nu niet te veel te zeggen over de situatie bij Dieze West. De club is bezig het hoofd boven water te houden in de hoofdklasse. Over zaken die afleiden van dat doel, zoals de afwezigheid van trainer Michel van Oostrum, wil hij niet uitwijden.

Dieze West boekt zondag de derde zege op rij en klautert langzaam maar zeker uit de gevarenzone in de hoofdklasse C. Een stevig portie onverzettelijkheid, belichaamd door het prima opererende centrale verdedigingsduo Tom IJzerman/Bjorn Rellum, en een schitterende vrije trap van Caleb Rahajaan zijn de ingrediënten voor de 1-0 winst op Silvolde. IJzerman en Rellum vallen elkaar na het laatste fluitsignaal in de armen. De overwinning is zwaarbevochten. “Deze punten waren heel erg belangrijk omdat je uit die gevarenzone wilt. Nu maak je een beetje de stap omhoog. We hebben nu uit de laatste drie wedstrijden negen punten gehaald. Daar ben ik heel trots op en blij mee. Dat zag je ook wel bij het laatste fluitsignaal”, zegt IJzerman.  

De grote afwezige op Het Hoge Laar is hoofdtrainer Michel van Oostrum. En dat komt niet alleen door zijn schorsing van zes wedstrijden. "Er zijn wat dingen gebeurd. Ik ben normaal een jongen die wel veel uitspreekt, maar dit is iets tussen de club en de trainer. Er is wel wat aan de hand -een trainer die er niet is-, maar ik wil daar niet te veel over zeggen."

Vice-voorzitter Danni Boogerd heeft wel een verklaring. "Wij hebben gekozen voor een time-out", zegt Boogerd als hij even de bestuurskamer uitstapt. "Het leek ons beter om wat rust te nemen naar aanleiding van wat er gebeurd is (met de opgestapte spelers Lodewijk de Vries en Jeffrey de Nooijer en hun uitingen in de media, MdR). Hij deelde die mening niet." Het bericht dat van Oostrum zijn contract niet wilde verlengen, kwam als een verrassing voor Dieze West. "Tien minuten voordat hij het in de media gooide, heeft-ie het bij ons bekend gemaakt."

Dat Van Oostrum heeft besloten zijn contract niet te verlengen verbaast IJzerman niet. "Nee, dan ben ik heel eerlijk in. Wat er tussen de trainer en de spelers gebeurd is, dat is hier niet eerder gebeurd volgens mij. Dat is wel een droevige situatie", zegt de aanvoerder.

IJzerman heeft wel begrip voor de handelswijze van zijn trainer. “Het is een Amsterdamse trainer, die zijn recht voor hun raap. Hij heeft voor alle spelers respect voor zover ik weet, maar andere jongens denken daar anders over. Ik kan daar heel veel van vinden, maar uiteindelijk is het de keuze van de spelers zelf. Ik wil gewoon aan het einde van het seizoen op een mooie plek staan. Wat er met die spelers is gebeurd, dat is eigenlijk heel erg jammer. Want ik vind het sowieso jammer dat er spelers stoppen. Dat is niet des Dieze.”