Handbalsters Zwolle laten het liggen

Sport

ZWOLLE - Na twee knappe overwinningen op rij hebben de handbalddames van SV Zwolle een onnodige nederlaag geleden tegen Seine Wonen Heino/HHZD. “We hebben vandaag op 85, 90 procent gespeeld. Dat is niet genoeg”, aldus een teleurgestelde Lambert Bouwman na het 18-17 verlies.

SV Zwolle komt na de pauze terug van een 10-5 achterstand, maar erop en erover gaan lukt niet. De Zwolse handbalsters zijn niet koelbloedig genoeg. “We drukken weer niet door. Op dat moment mis je de ervaring. Dat wordt dit seizoen elke keer weer bevestigd”, zegt de trainer. “Wij moeten gewoon elke wedstrijd alles geven. Als we dat doen, zoals de vorige wedstrijden, dan kunnen we dus ook van Ha-STU en Haarle (top vijf-ploegen, red.) winnen. Het zit er wel in, maar het komt er niet elke wedstrijd uit.” SV Zwolle had gehoopt voor de winterstop nog de aansluiting met de top te vinden, maar staat op dit moment waar het thuishoort: in de middenmoot. Dit kalenderjaar speelt Zwolle nog tegen Angeren en Artemis, respectievelijk de nummer acht en twaalf.

Het eerste herenteam boekte een dikke zege bij Ha-STU 3. Het werd 17-39 voor de Zwolse handballers, die op een keurige derde plaats staan in de tweede klasse.