Afbeelding
Pedro Sluiter

Winkelcentrum Diezerpoort is omgedoopt tot Diezerbrink

Partnerbijdrages

Onder de noemer Diezerbrink hebben ondernemers in het Zwolse winkelgebied Dieze-Centrum hun krachten gebundeld. Zaterdag werd dit heugelijke feit gevierd met het leggen van een speciale stoeptegel met een hoefijzer en tal van activiteiten.

De nieuwe naam, eerder dit jaar voortgekomen uit een prijsvraag, valt samen met de voortzetting van de bedrijveninvesteringzone - kortweg BIZ. Met de BIZ maken de ondernemers gezamenlijk activiteiten in de buurt mogelijk. In 2009 kozen de ondernemers in Dieze-Centrum voor oprichting van de bedrijveninvesteringszone. In zo’n zone investeren de ondernemers gezamenlijk letterlijk en figuurlijk in (de aantrekkelijkheid van) hun winkelgebied. Bij de stemming over het al dan niet voortzetten van de BIZ de afgelopen weken bracht bijna driekwart van de stemgerechtigde ondernemingen een stem uit. Maar liefst 87 procent van de stemmers koos voor voortzetting van de BIZ Met het stempercentage en het percentage voorstemmers is voldaan aan de voorwaarden om verder te kunnen met de BIZ.

Tot op de dag van vandaag bevindt zich het historische pand van de hoefsmederij aan de Thomas á Kempisstraat. In vroeger tijden liep er namelijk een paardentram door de straat. Deze werd zaterdag even in ere hersteld. Alle bezoekers van de Diezerbrink mochten geheel gratis een rondje meerijden.

Het nieuwe logo van Diezerbrink is ook in het straatbeeld te zien met spandoeken in het centrum, maar ook bij de winkeliers die met ballonnen en posters het nieuwe logo tonen.

 

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden