Festival of Lessons and Carols met Roden Girl Choristers

· leestijd 1 minuut Cultuur

Festival of Lessons and Carols met Roden Girl Choristers

Zondagmiddag 13 december komt de Onze Lieve Vrouwe Basiliek in Zwolle alvast in kerstsfeer. De Roden Girl Choristers verzorgen vanaf 15 uur een Festival of Lessons and Carols. Dit is een vervolg op het succesvolle optreden vorig jaar tijdens de ‘dag van de kwetsbaarheid’ die door Windesheim werd georganiseerd. Meer dan 200 mensen kwamen toen luisteren en waren onder de indruk van de kwaliteit van de uitvoering.

RGC

De Roden Girl Choristers (RGC) bestaat uit ongeveer 22 meisjes tussen 8 en 16 jaar. Deze dynamische groep meiden, onder leiding van hun dirigente Sonja de Vries, musiceert op een semiprofessioneel niveau in Anglicaanse stijl en verzorgt jaarlijks meer dan 20 concerten in binnen- en buitenland. Het koor maakt deel uit van Stichting Koorschool Noord Nederland, dat zich al 30 jaar inzet voor de muzikale ontwikkeling van getalenteerde jonge mensen. Met een eigen lesmethode ontplooien kinderen zich muzikaal in drie jaar tijd tot volwaardig koorlid.

Programma

Tijdens het Festival of Lessons and Carols worden korte lezingen afgewisseld met carols en koorwerken. Het festival begint traditioneel met een vertolking van Once in Royal Davids City door een soliste uit het koor. Ook andere bekende carols, zoals Silent Night en Hark, The Herald Angels Sing, ontbreken niet. Op het programma staan verschillende bewerkingen van David Willcocks, naast composities van John Rutter, Felix Mendelssohn en Charles Villiers Stanford. Van de eigen organist van het koor, Sietze de Vries, staat een driestemmige bewerking van Away in a manger op het programma. De rol van lector wordt verzorgd door Peter Brusse.

Meedoen?

Jongens en meisjes vanaf 8 jaar die graag zingen en eens willen ervaren hoe het is om mee te doen in een koor, zijn van harte welkom om vanaf 14 uur twee bekende carols mee in te studeren. Ze zingen deze dan tijdens het Festival mee met het koor, voor in de kerk. Een bijzondere ervaring die de kinderen zeker bij zal blijven.

Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met Windesheim in Dialoog (www.windesheimindialoog.nl). Toegang en deelname is gratis, bij de uitgang zal een collecte zijn.