Verdachte hoort in hoger beroep weer dertien jaar cel voor doden weduwe Tillema

· leestijd 1 minuut Algemeen

ARNHEM - De advocaat-generaal (OM) in Arnhem heeft in hoger beroep wederom dertien jaar cel geëist tegen een man wegens het doden van de 76-jarige weduwe Tillema in haar woning in de Koestraat in Zwolle op 8 juli 2013.

De vrouw werd op 9 juli 2013 dood onderaan de trap in haar woning gevonden. In eerste instantie werd gedacht dat de vrouw van de trap was gevallen. Nadat ze was gecremeerd ontdekten haar kinderen dat er op de dag van haar overlijden geld was overgemaakt naar de rekening van Apeldoorner G.K. (58). Hij had in het verleden computerklusjes opgeknapt voor haar en haar overleden man.

Angstig

In voorgaande jaren had de vrouw geregeld geld aan hem geleend. Die dag moet hij weer aan de deur zijn geweest voor geld. Toen ze dat weigerde ging het mis. “Uit alle bevindingen komt naar voren dat het slachtoffer erg angstig moet zijn geweest en dat zij zeer waarschijnlijk van hem vandaan heeft willen vluchten, de woonkamer uit, waar bij de secretaire de overboekingen werden gedaan. Hij is haar achterna gekomen en bij de trap, waar het slachtoffer op de grond kwam te vallen. Dat kwam vermoedelijk omdat verdachte haar vastgegrepen had en al geweld op haar lichaam uitoefende, heeft hij meerdere malen tegen haar lichaam en hoofd geschopt en getrapt. Dat leidde tot haar overlijden”, zo reconstrueert het Openbaar Ministerie.

Camerabeelden

De Apeldoorner heeft zich grotendeels beroepen op zijn zwijgrecht, maar ook glashard ontkend dat hij zelfs maar in Zwolle is geweest op die dramatische dag. Maar uit camerabeelden in de straat bleek dat K. nabij de woning was in de periode dat de vrouw was overleden maar ook dat hij in die tijd in de woning moet zijn geweest. Verder had verdachte een auto gehuurd die in de straat waar het slachtoffer woonde werd gesignaleerd. Bovendien zijn bloedsporen van de weduwe op het jasje gevonden dat de verdachte die dag droeg.

De man heeft het opgenomen geld, 18.500 euro, gebruikt om schuldeisers te betalen en een auto aan te schaffen.

De rechtbank Overijssel in Zwolle heeft hem vorig jaar in eerste aanleg veroordeeld tot elf jaar cel wegens doodslag. De verdachte stelde hoger beroep in.

Uitspraak over twee weken.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59