Het CCC haalt bijna € 10.000,- op voor Edukans met pepernotenactie

· leestijd 1 minuut Algemeen

 

Zwolle- De afgelopen weken stond het CCC in het teken van de Going Global actie voor Edukans. Met deze actie werd door middel van de verkoop van pepernoten geld ingezameld om kinderen in Ghana de mogelijkheid op beter onderwijs en daarmee op een betere toekomst te geven. In totaal hebben de CCC-leerlingen bijna € 10.000,- opgehaald voor het goede doel met de verkoop van de pepernoten.

De CCC-leerlingen maakten met de verkoop van de pepernoten ook kans op leuke prijzen. De klassen die de meeste pepernoten hebben verkocht waren: HA1A (1e prijs: klassenuitje bowlen bij Urbana), TH1B (2e prijs: rondleiding bij PEC Zwolle), TH1A (spelletjesuur verzorgd door het spellenpakket van Bolletje).

Individuele prijzen waren er voor: Nina Hol (1e prijs: bon voor een etentje voor twee personen bij Hawaii), Dian Wageman (2e prijs, pepernotenboek en een speculaastaart).

De prijzen werden mogelijk gemaakt door Urbana, PEC Zwolle, Eetcafé Hawaii en Patisserie Lindeboom.

Inzetten voor het goede doel Ieder schooljaar zetten de CCC-leerlingen zich in voor het goede doel. Het CCC steunt als wereldschool Edukans, die zich inzet om kansarme kinderen en jongeren in verschillende ontwikkelingslanden beter onderwijs te bieden. Het CCC vindt het belangrijk om zich hier voor in te zetten. Naast dat leerlingen op het CCC een diploma krijgen, leidt de school de leerlingen namelijk op tot wereldburger.

Going Global Going Global is de actie van Edukans die Nederlandse middelbare scholen verbindt met scholen in ontwikkelingslanden. Het onderwijsprogramma maakt vo-leerlingen bewust van het belang van goed onderwijs, waar ook ter wereld.