Afbeelding

De Jonge Honden reizen naar ‘Het land van melk en honing’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - In het pand van De Jongen Honden aan Westerlaan 9 speelt de theatergroep de voorstelling ‘Het land van melk en honing’.

Het podium, tegenwoordig bekend als het PerronTheater, ligt honderd meter vanaf station Zwolle. Op 22 december gaat de familievoorstelling (8+) er in première. Deze voorstelling, naar het gelijknamige boek van Grace McCleen, is vervolgens nog te zien tot en met 2 januari 2016. Voor dit verhaal is de oude zolder van het pand van De Jonge Honden omgetoverd tot het decor van 'Het land van melk en honing'. In deze intieme setting kunnen zowel jong als oud genieten van een meeslepend verhaal. De kaartverkoop is inmiddels gestart. ‘Het Land van melk en honing’ vertelt een verhaal over macht en onmacht in een bedding van verwondering en de kruidige geur van draadjesvlees.

De tienjarige Judith groeit op bij haar strenggelovige vader. Haar vader is een man van weinig woorden en op school wordt Judith erg gepest. Om aan de werkelijkheid te ontsnappen, bouwt Judith op haar kamer het Land van melk en honing, van afval en troepjes die ze vindt. Als ze op een avond een sneeuwstorm van watten over haar land laat vallen, blijkt de volgende dag de straat bezaaid met een dik pak sneeuw. Judith gelooft dat ze wonderen kan verrichten. Deze macht komt echter niet zonder prijs.

‘Het land van melk en honing’ is onderdeel van het Sprookjesfestival van de Zwolse Theaters. Kijk voor exacte speeldagen en tijden en reserveren van kaarten op https://zwolsetheaters.nl/sprookjesfestival. Kaarten kosten 12,50 euro. Naast deze voorstelling verzorgt theatergroep De Jonge Honden van 28 tot en met 30 december van 10.30 tot 13.00 uur theaterworkshops voor kinderen van vijf tot en met twaalf jaar. Deelname is mogelijk door te reserveren via https://zwolsetheaters.nl/ (zoek op ‘workshop’).