Lezing 'Kunst, waar is het goed voor?'

Algemeen

BINNENSTAD - In galerie Het Langhuis verzorgt Onno Zijlstra op donderdag 17 december om 20.00 uur de lezing 'Kunst, waar is het goed voor?', het gedachtegoed van filosoof Immanuel Kant. De toegang is gratis.

De lezing is georganiseerd in het kader van de huidige expositie van Rudy Simon, getiteld HYPERFOCUS. Simon werkt als kunstenaar ongebonden en volgens zijn eigen regels. Zijlstra gaat in op zijn werk aan de hand van het esthetische gedachtegoed van Immanuel Kant. "De kunst van Rudy Simon is uitgesproken autonoom. Deze expositie is het werk van een romanticus die de zin boven het nut plaatst. Met werk dat voortkomt uit zelfbeschouwing, emotie, intuïtie, spontaniteit en een grote verbeelding. De vraag van deze avond is of en hoe dit werk van belang is voor de samenleving en mogelijk zelfs geëngageerd genoemd kan worden", meldt Het Langhuis.

Belangstellenden voor deze avond bezichtigen eerst om 20.00 uur de expositie. De lezing van Zijlstra begint om 20.30 uur, gevolgd door een reflectie van Rudy Simon. Vanaf

21.15 uur is er ruimte voor vragen en een borrel.

Onno Zijlstra doceerde tot voor kort filosofie aan de Vrije Universiteit, de Protestantse Theologische Universiteit en aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten (Zwolle). De expositie HYPERFOCUS is nog in Het Langhuis te zien tot en met 27 december. De openingstijden zijn: woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.langhuis.nl.