Landstede stopt met volleybalteam

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Stichting Topsportteams Zwolle gaat met ingang van het seizoen 2016-2017 verder zonder volleybalteam. Dit besluit heeft de stichting genomen nadat Landstede zich na veertien jaar heeft teruggetrokken als partner van Landstede Volleybal. Landstede is in al die jaren een zeer loyale partner geweest van Stichting Topsportteams Zwolle, die er nu voor kiest om met één sport door te gaan: Landstede Basketbal.  

Landstede blijft de topsport in Zwolle een warm hart toedragen als sportpartner van Landstede Basketbal. De combinatie CSE en Landstede Basketbal is een schoolvoorbeeld van hoe Landstede Groep (top)sport en onderwijs blijvend wil verbinden. Door het wegvallen van Landstede als volleybalpartner ziet Stichting Topsportteams Zwolle geen mogelijkheid haar twee belangrijkste doelstellingen in het volleybal waar te maken. Het gaat dan om het bieden van een topsportprogramma gericht op het behalen van topprestaties en om het opleiden van spelers tot topspelers in de eredivisie. Daarom heeft de stichting besloten na afloop van het huidige seizoen te stoppen met volleybal en zich volledig te richten op het basketbalprogramma. Het is nog onduidelijk of het Zwolse herenteam - na 25 jaar eredivisie - verdwijnt van het hoogste niveau. Als eerste wordt nu gekeken of VC Zwolle met een team in de eredivisie actief wil blijven. Ook is de stichting bereid tot het ondersteunen van eventuele andere initiatieven. 

Het bestuur van Stichting Topsportteams Zwolle heeft de stafleden, spelers, fans, vrijwilligers en relaties vandaag geïnformeerd. Bij alle betrokkenen is het nieuws logischerwijs hard aangekomen. Voor het team blijft de doelstelling echter ongewijzigd, namelijk: kampioen worden. In de afgelopen vier jaar won Landstede Volleybal drie landstitels, drie nationale bekers en drie keer de supercup. Een palmares waar Stichting Topsportteams Zwolle bijzonder trots op is. Daarnaast is het bestuur er tevens trots op dat ze tot op de dag van vandaag al haar afspraken met spelers, staf en sponsoren is nagekomen. En dat de stichting ook in het restant van het seizoen aan alle verplichtingen kan blijven voldoen.