Afbeelding
Jarno Kraayvanger

PvC organiseert gratis klassiek concert

Cultuur

BINNENSTAD - De Partij voor Cultuur (PvC) heeft voor maandag 21 december om 22.30 uur een klassiek concert georganiseerd. Plaats van handeling is stadscafé Blij aan de Grote Markt.

De PvC, de Nachtburgemeester van Zwolle en het Stretto Guitar Duo grijpen deze langste nacht van het jaar aan voor een feestje voor liefhebbers van klassieke muziek, maar ook voor mensen die klassieke stukken nog niet zo goed kennen. De toegang is gratis.

Gitaarduo Stretto bestaat uit Tom Edskes en Sjors Holleboom, beiden klassiek-gitarist. "Naast de stukken die ze spelen (van Mozart, Beethoven & Bach tot hedendaags) vertellen ze toegankelijke verhalen waar het publiek in wordt meegezogen. In ongeveer anderhalf uur laten ze hun gasten alle hoeken van de bovenetage van stadscafé Blij zien. De bar is gewoon open tijdens het concert, de sfeer is ongedwongen", meldt de PvC.

Speciaal voor deze gelegenheid hebben Marieke van Bolderen, de Stadsdichter van Zwolle, en de Zwolse dichter Jelle de Boer teksten geschreven. De teksten, gecombineerd met een muzikale compositie van Edskes, worden vertolkt door Klaske Bos.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59