Afbeelding
Erik-Jan Berends

College maakt realisatie van Park de Stadshoeve mogelijk

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Erik-Jan Berends) ZWOLLE – Het college van burgemeester en wethouders is van mening dat Park de Stadshoeve in Stadshagen er moet komen en wil en stelt per direct de al eerder toegezegde bijdrage van 423.000 euro beschikbaar.” Dat goede nieuws had wethouder Rene de Heer donderdag voor de stichting.

Dit betekent dat in maart of april de schop de grond in kan en het gebouw en het avontuurlijk spelen in het derde kwartaal van 2016 klaar kan zijn. Voorzitter Martin Hendriksen toonde blij met de toezegging. Drie maanden lang is hij met zijn bestuur actief geweest voor een crowdfunding actie in de wijk om te proberen de ontbrekende 100.000 euro binnen te hengelen. De actie heeft 17.000 euro opgeleverd. Niet genoeg, dus – volgens de regels – is het bedrag weer teruggestort. “De actie is dan wel in euro’s mislukt, maar het heeft een ongelofelijke stap opgeleverd in het leggen van verbindingen”, volgens Hendriksen. “We hebben 43 bedrijven benaderd en er zijn veel scholenacties gehouden. Daaruit zijn ook veel toezeggingen gekomen, waardoor de kosten al met al ook al gauw een ton lager uitvallen. Het plan voor Park de Stadshoeve is er helemaal; als het geld er is kunnen we morgen starten.” De wethouder prijst de inzet. “Het resultaat is dan weliswaar niet gehaald, maar de wijk staat wel achter het initiatief. Als ik al zie dat de scholen alleen al vijfduizend euro bijeen hebben gebracht. Van Vinexwijk Stadshagen wordt wel eens gezegd dat mensen er elkaar niet kennen, maar die sociale cohesie is er wel degelijk. Bij deze is het ook een erkenning dat de wijk haar uiterste best doet.”

Zijn toezegging om de bijdrage meteen beschikbaar te stellen, betekent volgens hem dat nog wel zaken besproken moeten worden. “Het plan moet nog wel gaan overeenstemmen met het budget. We hebben 100.000 euro gereserveerd, die niet direct beschikbaar is.” Hendriksen reageert dat het bestuur die discussie wel aandurft. “In overleg met de wijk hebben we al heel wat stappen terug gedaan. Maar de samenwerking met de gemeente en betrokkenen is tot nu toe heel voortreffelijk gegaan. Veel wijkbewoners focussen nu echter nog heel erg op een gebouw, terwijl Park de Stadshoeve veel meer is. Als de eerste onderdelen in het derde kwartaal er staan, hopen we dat mensen enthousiast worden en dat dan de rest van de benodigde financiën ook binnenkomt. Uiteindelijke willen we met de Stadshoeve volledig selfsupporting zijn.”