Douwe van der Werf staat hier
Douwe van der Werf staat hier Hans Smit

Voorzitter VV Berkum per direct opgestapt

Sport

ZWOLLE - Vanwege een bestuurlijk verschil in inzicht is Douwe van der Werf per direct gestopt als voorzitter van Berkum. Vice-voorzitter Jan-Teun Fuller neemt voorlopig de honneurs waar. Van der Werf werd twee jaar geleden aangesteld als voorzitter van de zaterdagclub. Eerder werkte hij jarenlang als voorzitter van vv Wijthmen.

“Laat ik voorop stellen dat ik het betreur”, zegt Fuller. "Het ging niet over één onderwerp, maar over de manier waarop je met elkaar een vereniging wilt leiden. Over de manier waarop je beslissingen neemt, waarop je vergadert bijvoorbeeld. Op bepaalde onderwerpen lagen we ver uit elkaar. Op die manier is het niet verstandig om door te gaan", verklaart Fuller.

De tegenstellingen speelden nog niet lang. “Het is eigenlijk een vrij recente ontwikkeling geweest. We hebben ook wel geprobeerd om eruit te komen, tot twee, drie keer toe. Maar het verschil van inzicht blijft.”

Volgens Fuller is het nu eerst zaak om het bestuur aan te vullen. "Die nieuwe voorzitter komt er wel." De club zocht al een nieuw bestuurslid communicatiezaken. “Het is belangrijk dat dit wordt ingevuld. En we willen ook nog graag een vrouw in het bestuur hebben. Want die zit er nu nog niet in.”