Pedro Sluiter

Vrouwen van PEC Zwolle zijn dichtbij, maar staan weer met lege handen

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Verliezen van koploper Ajax is geen schande, maar door de manier waarop sluiten de vrouwen van PEC Zwolle de eerste seizoenshelft in mineur af.

Zoals wel vaker dit seizoen gaat het in de slotfase mis. Door doelpunten van Ajax in de 89ste en 92ste minuut verliest PEC in het IJsseldelta Stadion met 1-3. Ajax komt na 28 minuten op voorsprong, maar na de gelijkmaker van Esmee de Graaf een kwartier voor tijd zit er meer in voor PEC. Schietkansen voor diezelfde De Graaf en voor Yvette van Daelen gaan er niet in en aan de andere kant scoort Ajax wel uit een corner. PEC weet nog bijna 2-2 te maken, maar krijgt de 1-3 om de oren als ook keepster Nadia Olthuis in een ultiem slotoffensief mee naar voren is.

“We zijn in veel wedstrijden dichtbij, maar staan dan vaak met lege handen”, zegt trainer Sebastiaan Borgardijn. Na elf wedstrijden heeft PEC Zwolle drie puntjes verzameld. Het wachten is nog op de eerste zege. “Onbewust doet dat wel met je. Het vertrouwen wordt er natuurlijk niet beter op. Dat bespreek je wel en je werkt eraan. Maar er is maar één medicijn en dat is winnen”, aldus Borgardijn, die verwacht dat hij er met de club wel uitkomt wat betreft contractverlenging. “We hebben de intentie uitgesproken om door te gaan.”

Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59