Zeven jaar cel voor schietpartij flat Monteverdilaan

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – De rechtbank in Zwolle heeft de 29-jarige R.B. uit deze plaats veroordeeld tot zeven jaar cel. B. heeft in oktober vorig jaar in een flat aan de Monteverdilaan een 45-jarige man in het hoofd geschoten.

Het slachtoffer is met de kogel in het hoofd van de zevende verdieping af over de balustrade gevlucht, waarna hij nog bleef hangen op de zesde en vijfde verdieping maar toen viel op het portaal van de flat. De veroordeelde moet het slachtoffer ruim 28.000 euro schadevergoeding betalen. Het grootste deel daarvan, 25.000 euro, is smartengeld. Door de val van de flat heeft het slachtoffer ernstige schade aan zijn handen opgelopen, waardoor hij zijn werk als timmerman niet meer kan doen. Ook zitten kogelresten nog in zijn hoofd en nek, die niet verwijderd kunnen worden vanwege het risico op verlamming.

Wat de aanleiding voor de schietpartij was is niet bekend geworden, omdat de verdachte bij de politie en tijdens de rechtszaken er het zwijgen toe heeft gedaan. Het gebeurde tijdens een feestje in de flat. B. zou uit het niets doorgedraaid zijn vanwege drank en mogelijk drugs. Vier andere aanwezigen waren op het moment van de schietpartij in de woonkamer en hebben het niet zelf gezien.