Pot van eerste elftal naar A1 van Be Quick ‘28

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – Arnie Pot is met ingang van het seizoen 2016-2017 trainer van de A1 van Be Quick ‘28.

Pot blijft dus verbonden aan de club waar hij nu voor het vierde seizoen op rij werkzaam is als hoofdtrainer en waar hij ook successen vierde als speler. “Er zijn wel wat contacten geweest (met andere clubs, red). Be Quick ’28 A1 vond ik de mooiste optie”, zegt Pot. “Het is een keuze op gevoel en vanwege het feit dat ik me thuis voel bij de club. Ik ken de groep ook al heel goed. Je kunt er dus gericht mee aan de slag.” Be Quick beschikt over talentvolle jeugdspelers. Met name van de huidige lichting B-junioren wordt in de nabije toekomst veel verwacht.

Pot liet eerder dit seizoen weten dat hij vier seizoenen bij het eerste elftal voldoende vindt. Wat ook meespeelde is dat hij niet beschikt over een TC 1-diploma, noodzakelijk voor werken in de eerste klasse of hoger. Voor dit jaar had Be Quick dispensatie gekregen van de KNVB. Pot heeft voorlopig geen trek om de cursus Trainer Coach 1 te gaan volgen. “Het is geen blinde ambitie. Maar dat wil niet zeggen dat ik het nooit ga halen. Dit jaar in de eerste klasse is dondersmooi. Dat merk ik ook wel. Maar het is een behoorlijke noot die je moet kraken. Ik zou behoorlijk wat moeten gaan schuiven volgend jaar. En dat wilde ik niet. “

Pot was vier seizoenen trainer geweest van CSV ’28 toen hii bij begon Be Quick ’28 in de tweede klasse. In zijn tweede seizoen greep hij na een beslissingswedstrijd net naast de titel, maar een jaar later was het wel raak. Dit jaar gaat het naar behoren in de eerste klasse, al duurde het even voordat de promovendus de eerste overwinning te pakken had. De ploeg staat elfde in de winterstop. Het gat naar de nummer zeven is slechts drie punten.