Afbeelding
Humanistisch Café

Humanistisch Café in gesprek met Syrische vluchteling

Algemeen

ZWOLLE - Serkon Heno komt op dinsdag 12 januari naar het Humanistisch Café Zwolle. “Hij ontvluchtte zijn land toen de regering de eigen bevolking onder vuur begon te nemen en zijn leven als christen steeds moeilijker werd. Samen met zijn vrouw en jonge zoon maakte hij de tocht die inmiddels maar al te goed bekend is.”

Met die woorden introduceert het Humanistisch Café Serkon Heno. “Sinds anderhalf jaar is hij nu in Nederland en met hulp van de UAF, de stichting ter ondersteuning van hoog opgeleide vluchtelingen kreeg hij de mogelijkheid om in Nederland een rechtenstudie te gaan doen. Hij spreekt inmiddels goed Nederlands. Hoe het hem nu vergaat en wat hij van zijn leven hier in Nederland verwacht, zal Serkon Heno zelf vertellen.”

Na de pauze zal er volop gelegenheid zijn om vragen te stellen. Na afloop kan worden nagepraat onder het genot van een drankje. Het Humanistisch Café is in Hotel Fidder aan de Koningin Wilhelminastraat 6. De inloop is vanaf 19.30 en de start om 20.00 uur. De entree kost vijf euro en dat is inclusief thee en koffie voor aanvang.