Afbeelding

Zwolse band The Pavements presenteert EP in Hedon

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - De band bestaat amper anderhalf jaar maar menig programmeur is al geraakt door de pijn en liefde van The Pavements. Zo stonden de jongens al op diverse podia waaronder Hedon, Burgerweeshuis en De Gashouder en traden ze op bij het mini-festival Paardpop.

De mannen presenteren op vrijdag 15 januari hun gloednieuwe ‘A Beautiful Riot’ EP in Hedon. Entree is gratis, support is er van Timo de Jong. The Pavements is ontstaan in de warme nazomer van 2014 tijdens de zoveelste jamsessie in een oud studentenhuis in hartje Zwolle. Daar sloten frontzangers Lennart Klop en Tim Vermaeten zich een week op en schreven zo ruim tien nummers onder meer geïnspireerd door hun gedeelde verleden. Drummer Noah Ralph, afkomstig uit Colorado, brengt met zijn Amerikaanse mentality strakheid in de nummers. Bassist Gerjan Nijman vult hem aan met zijn dansbare motown-, jazz- en funkinvloeden. Dit resulteert volgens Hedon in een eerlijke combinatie van pop, rock en stonerachtige folk met voornamelijk oog voor dynamiek en harmonies.

Timo de Jong is een muzikant uit Meppel die folk-, country- en pop liedjes schrijft en speelt. Liedjes die een beetje over hem gaan, maar eigenlijk op iedereen van toepassing zijn. Maar ook liedjes over autodieven, ‘koibois’ en dochters die nog geboren moeten worden. Liedjes uit de wereld om zich heen en de wereld in zichzelf.

The Pavements met support Timo de Jong zijn te zien en te horen in Poppodium Hedon op vrijdag 15 januari om 21.00 uur. De zaal gaat open om 20.30 uur. De entree is gratis. Kijk voor meer informatie op www.hedon-zwolle.nl.