Afbeelding

Jong&Out viert éénjarig bestaan op nieuwe locatie

Algemeen

BINNENSTAD - COC Zwolle houdt op 16 januari 2016 alweer één jaar Jong&Out-meetings in Zwolle. Deze bijeenkomsten zijn voor LHBT-jongeren tot 18 jaar.

Na sluiting van het eigen Café de Garage is de Zwolse COC vereniging op zoek gegaan naar een geschikte plek voor de J&O meetings. Deze is gevonden bij Café De Gezelligheid aan Het Gasthuisplein 11. De Jong&Out Meetings in Zwolle zijn op elke derde zaterdag van de maand. Het café is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang is tot en met 18 jaar.

Om het éénjarige bestaan te vieren, wordt er op 16 januari een karaoke- en spellenmiddag gehouden. Het afgelopen jaar is volgens COC Zwolle gebleken dat er een duidelijke behoefte is aan deze bijeenkomsten, speciaal voor homo-, bi- en transgenderjongeren tot en met 18 jaar. "Veel jongeren weten inmiddels de weg te vinden naar de maandelijkse J&O meetings. De meetings worden begeleid door vrijwilligers van COC Zwolle." Deze ontmoetingsmogelijkheden voor jongeren zijn volgens COC Zwolle heel belangrijk. Zo blijkt uit onderzoek dat jongeren op steeds jongere leeftijd voor hun geaardheid uitkomen, terwijl de omgeving daar vaak niet op is ingesteld. Met de Jong&Out Meetings wordt jongeren een begeleide plek geboden waar ze leeftijdsgenoten kunnen ontmoeten. De activiteiten worden door de jongeren zelf georganiseerd en sluiten aan bij wat zíj zelf leuk en belangrijk vinden.

Kijk voor meer invormatie op www.coczwolle.nl.