Afbeelding
Pedro Sluiter

'Volgend jaar geen promotie nodig'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Zaalvoetbal leeft in Zwolle en de continuïteit lijkt gewaarborgd. Ruim 600 voetballers in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar vermaken zich op 29 en 30 december in de WRZV Hallen tijdens het derde Zwolse Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal.

Dat het aantal teams wederom stijgt (van zo’n twintig op de eerste editie, ongeveer het dubbele daarvan op de tweede, naar 68 teams nu) komt door de toevoeging van de leeftijdscategorie 17-18 jaar, alsmede door de toegenomen bekendheid. Het toernooi, georganiseerd door de WRZV Zaalvoetbalcompetitie in samenwerking met Sportservice Zwolle, is in korte tijd uitgegroeid tot een bekend fenomeen.

De deelnemers werden bereikt middels posters in schoolgebouwen en op veldvoetbalverenigingen en via de jongerenwerkers uit de wijken. Nog sneller en eerder dan voorheen was de inschrijving volgelopen. “Ik hoorde mensen al zeggen: ‘Volgend jaar hoef je niet zoveel promotie te maken’”, lacht Koen Tip van Sportservice Zwolle.

Veldvoetbalclubs leveren veel teams, maar formaties luisterend naar namen als Mourinho's Soldaten, FC Godzilla, Zaalkillers Stadshagen, L'Isola en Atzee zorgen ervoor dat het tijdens de prijsuitreiking niet een feestje van de veldvoetbalclubs wordt. In elke van de vier leeftijdscategoriën wordt ook de Fair Play-prijs uitgereikt. Een onderdeel waar door de organisatie vooraf en tijdens het toernooi op gehamerd wordt. De praktijk is, zoals altijd, weerbarstig. Als het fluitje gaat, is er maar één belang. "Je probeert wel gewoon normaal te spelen - niet te veel zeiken tegen de scheids-, maar je pakt liever de hoofdprijs dan de fair play-prijs", zegt Niek Pot (de zoon van Arnie), die twee keer scoort namens Be Quick in de finale 17/18 jaar tegen WVF (5-3). Het is een aantrekkelijk slotstuk van het toernooi, dat als het aan Freddy Eikelboom (WRZV) ligt, zijn plafond nog niet heeft bereikt. "80 teams, maar dat is wel het dak. Althans, als je het over twee dagen in de WRZV Hallen wilt houden."

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13