HV Zwolle is de naam en blauw de kleur

Sport

(door Mark de Rooij) ZWOLLE - Handbalvereniging Zwolle wordt de naam van de nieuwe handbalclub, die voortkomt uit de fusie van SV Zwolle en SV Tyfoon. De kogel is nog niet helemaal door de kerk, maar uit de enquête gehouden onder de leden van beide clubs kiest een overgrote meerderheid voor de naam HV Zwolle.

De door Sportservice Zwolle opgestelde enquête werd door 169 leden ingevuld. Uit de antwoorden blijkt verder dat blauw de hoofdkleur van de vereniging gaat worden. SV Zwolle speelt nu nog in het geel en Tyfoon in het rood.

Op 15 februari worden de leden verder geïnformeerd in ontmoetingscentrum Het Anker. Op die avond vraagt de fusiewerkgroep aan de leden om akkoord te gaan met de naam en de kleur.

“Er zijn op dit moment gesprekken gaande met diverse aanbieders van kleding. De uitslag van de enquête wordt hierin meegenomen en op de informatie-avond zullen wij jullie een keuzemogelijkheid geven tussen een aantal tenues”, is er te lezen in de nieuwsbrief van de fusiewerkgroep. “De afgelopen weken zijn ook gebruikt om een nieuwe verenigingsstructuur neer te zetten. De werkgroep heeft met beide besturen hier over gesproken.” Tijdens de infoavond wordt de nieuwe structuur voorgelegd en een nieuw bestuur voorgedragen.

De nieuwe club is nog druk bezig met het vinden van een onderkomen (sporthal) en met het ontwerpen van een logo.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden