Afbeelding
Pedro Sluiter

PEC Zwolle op trainingskamp naar Spanje zonder Ryan Thomas

Sport

ZWOLLE - PEC Zwolle is zondagochtend vertrokken naar Mijas, tussen Marbella en Malaga, voor een trainingskamp in de Spaanse zon. Ryan Thomas ontbreekt in de 25-koppige selectie van trainer Ron Jans. De Nieuw-Zeelander kampt nog met een knieblessure die hij opliep tegen Ajax.

Bart van Hintum is wel mee afgereisd. De linksback, wiens contract na dit seizoen afloopt, is hersteld van een knieblessure. PEC Zwolle werkte zondagmiddag de eerste training af. Op maandag, dinsdag en donderdag traint de selectie twee keer. Op vrijdag speelt PEC Zwolle om 15.30 uur een oefenwedstrijd tegen NEC, dat ook haar tenten opzet in het zuiden van Spanje. Zaterdag is de terugreis.

De selectie voor het trainingskamp ziet er als volgt uit: Becker, Begois, Bouy, Brama, Dekker, Ehizibue, Van der Hart, El Hasnaoui, Hauptmeijer, Havertong, Hebling, Van Hintum, De Jong, Kvida, Lam, Lazic, Marcellis, Marinus, Menig, Nijland, Van Polen, Sainsbury, Schenkeveld, Sander Thomas en Veldwijk.

Oud-PEC Zwolle won zaterdag de traditionele nieuwsjaarswedstrijd bij zaterdagvierdeklasser HTC met 2-5. Joost Broerse deed voor het eerst mee bij de 'oudjes'. "PEC nog ongeslagen in 2016. Sportief begin met 90 minuten in de benen", twitterde de commercieel directeur.