Afbeelding

Fitness trend 2016: functioneel trainen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De fitnessbranche wereldwijd en zeker ook in Nederland is volop in ontwikkeling. Het Worldwide Survey of Fitness Trends for 2016, dat voor het tiende achtereenvolgende jaar is gepubliceerd, is het meest recente wetenschappelijke onderzoek dat de ontwikkelingen binnen de fitnessbranche in kaart brengt.

Het onderzoek wijst uit dat de fitnessbehoefte van consumenten aan het veranderen is. Traditionele krachttrainingsapparatuur, die de basis vormen van de basic-fitnesscentra, zijn achterhaald en worden volgens het onderzoek vervangen door functionele en resultaatgerichte trainingsvormen onder begeleiding van gekwalificeerde instructeurs. De fitnessbranche lijkt met deze ontwikkelingen terug te gaan naar de basis, waarmee de eerste sportscholen dertig jaar geleden begonnen. Ook Fitland hoort bij de pioniers in de fitnessbranche en opende in 1983 haar eerste vestiging. Ondanks de roerige ontwikkelingen in de branche is Fitland altijd op deze basis blijven vertrouwen. Een training bij Fitland bestaat uit bewegingen uit het dagelijks leven, zoals rennen, duwen, tillen en springen. Functioneel en resultaatgericht trainen dus, op ieder niveau. Fitland helpt haar leden om op een verantwoorde manier van bewegen naar trainen te gaan. Fitland noemt deze manier van trainen: Real Fitness.

Bij Fitland staat het resultaat centraal. Daarom kunnen leden zelf bepalen wanneer ze opzeggen. Om trainen bij Fitland nog laagdrempeliger te maken, sporten ze bij inschrijving in de maand januari zelfs vrij opzegbaar mét 30 procent korting. Kijk voor de overige tarieven, inschrijven en meer informatie op de website www.fitland.nl of neem telefonisch contact op.

Fitland Zwolle Stadion

Stadionplein 16

8025 CP Zwolle

(038) 455 09 66

Fitland Zwolle Stadshagen

Overtoom 1

8043 LZ Zwolle

(038) 420 42 25