Afbeelding
Eigen foto

Nieuwjaarsconcert levert 10.000 euro op voor Taalpunt Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD – In een vol Theater De Spiegel is zondag 3 januari HET nieuwjaarsconcert gehouden. De opbrengst van het succesvolle concert kwam ten goede aan Taalpunt Zwolle. Deze organisatie, die strijdt tegen laaggeletterdheid, ontving een cheque van 10.000 euro.

Onder de noemer ‘Van Brel tot Pharrell’ namen jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel en de Zwolse solisten Marloes van Ommen, Barbara Lok, Wouter Penris, Scott & Young en Arla Brandsma, onder leiding van Rik Elings (De Buitenpianist), zondag een duik in de rijke muziekgeschiedenis. Zij brachten nummers ten gehore als The Pianoman (Billy Joel), Laat me niet alleen (Jacques Brel), The sound of silence (Simon & Garfunkel) en Happy (Pharrell Williams). Orkest De Vuurvogel speelde onder meer de speciaal door Rik Elings gearrangeerde ‘Thor Symfonie’. Het publiek beloonde de artiesten met een staande ovatie.

HET nieuwjaarsconcert werd voor de 22e keer gehouden. De organiserende Zwolse Lions-clubs steunen met de opbrengst van het concert jaarlijks een goed doel. Dit jaar was gekozen voor Taalpunt Zwolle. Bij haar strijd tegen laaggeletterdheid in Zwolle, worden onder andere taalcoaches ingezet. De 10.000 euro steun die zij ontvingen, wordt gebruikt voor de aanschaf van onder andere laptops waarop laaggeletterden hun taalvaardigheid kunnen oefenen en verbeteren. Tijdens HET nieuwjaarsconcert bracht de Zwolse stadsdichter Marieke van Bolderen een speciaal hiervoor geschreven gedicht over laaggeletterdheid ten gehore.

Voor artistiek leider Albert Dam van De Vuurvogel had de organisatie ook een verrassing. Hij ontving een cheque van 1.000 euro voor de tournee door Shanghai die hij met zijn Meander Bigband in april dit jaar heeft gepland.