Afbeelding
Kees Jansen

Met ‘waardeloze’ V en D-bonnen op heftruckcursus in Zwolle

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Wie nog V&D-cadeaubonnen heeft liggen die vanwege het faillissement van het warenhuis niet meer in te leveren zijn, kan er toch nog flinke korting mee krijgen. Het bedrijf ARBO OpleidingsCentrum in Zwolle brengt de volledige waarde van de cadeaucheques in mindering op het cursusgeld.

Het gaat om trainingen en veiligheidscursussen voor het besturen van vorkheftrucks, hoogwerkers en zogeheten reachtrucks. Per cursus kan maximaal voor 50 euro aan cadeaubonnen worden ingeleverd.

,,Ik kan me voorstellen dat mensen met een bon van de V&D zich opgelicht voelen”, zegt directeur John van Haren van ARBO OpleidingsCentrum dat vestigingen in Ede, Zwolle, Almere, Gorinchem en Eindhoven heeft. ,,We vinden het een leuk gebaar naar de mensen die met zo’n bon zitten en er niets meer mee kunnen doen. En wij krijgen er hopelijk extra inschrijvingen door. Laat je niet tillen door V&D, leer het zelf te doen”, grinnikt hij.

De goedkoopste cursus bij het opleidingscentrum is 95 euro. Deelnemers krijgen in een dag tijd theorie- en praktijkles en gaan bij goed gevolg met een officieel certificaat naar huis. ARBO OpleidingsCentrum heeft maandelijks 600 cursisten.

Toen Vroom & Dreesmann eind december in acute financiële moeilijkheden kwam, nam het concern geen waardebonnen meer aan. Er is voor bijna 10 miljoen euro aan cadeaubonnen van het warenhuis in omloop.

Van Haren verwacht een flink aantal cursisten met bonnen in te schrijven. ,,Er zijn heel veel waardebonnen in omloop.” De directeur van ARBO OpleidingsCentrum denkt niet dat hij ooit wat kan kopen met de bonnen die binnenkomen. ,,Die kunnen de vuilnisbak in, maar dat geeft niet.”

Aanmelden: info@arboopleidingscentrum.nl

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 22 uur geleden