Afbeelding
Antonius Poelman

Labyrinth levert groepsexpositie met 21 kunstenaars op

· leestijd 1 minuut Cultuur

ASSENDORP - De eindpresentatie van Labyrinth, een kunstproject van Jeffry Koopman, Chantal van Mierlo en Gert-Jan van Oenen vindt plaats op 23 en 24 januari. Sinds november hebben zij in Het Metsellokaal, de expositieruimte van De Oude Ambachts School (DOAS), gewerkt aan het bouwen van een ruimtevullende installatie.

Deze is uitgegroeid tot een grote kartonnen structuur met een een wirwar van kamertjes en gangen. Een enorm en woest beeld van Koopman overwoekert dit bouwwerk. In het daaronder gelegen gangenstelsel is, naast het werk van Van Mierlo en van Oenen, tevens het werk te zien van een zeer uiteenlopend gezelschap van zowel jonge als gerenommeerde kunstenaars, uit Zwolle en daarbuiten. Deze deelnemers zijn uitgenodigd om, binnen de overkoepelende vorm van het labyrint, hun eigen wereld te creëeren door hun kamertjes te voorzien van tekeningen, (video) installaties, schilderijen en beelden. Bezoekers van deze expositie kunnen zo, als het ware, door het gangenstelsel van het ene naar het andere wereldje dwalen.

De deelnemende kunstenaars zijn: Mattijs Bredewold, Nora Kastein, Tamme de Boer, Stephanie Jansen, Peter Geerts, Pim Trooster, Evelien Hassing, Hans Mateboer, Jason Koelewijn, Maria van Driel, Reinier Ganzevoort, Gerben Dirven, Guido Tuink, Robbin Schrijver, Isa Tenhaeff, Marcel Goossen, Ewoud Bakker en Esther Bos. De kunstenaars zijn aanwezig op de opening. Op beide dagen geeft Nora Kastein in haar installatie audiovisuele performances en op zaterdag verzorgen dj's Wally Wallfister en Peter Pet de muziek.

Het Metsellokaal, aan de binnenplaats van DOAS, Mimosastraat 30, Zwolle. Iedereen is van harte welkom op de opening. De expositie is gratis toegankelijk en op zaterdag geopend van 11.00 tot 22.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op https://metsellokaal.wordpress.com/ of Facebook.