Afbeelding

Lezing Groei & Bloei Zwolle

· leestijd 1 minuut Cultuur

Dinsdag 12 januari 2016 nodigt het bestuur van de afdeling Zwolle van Groei & Bloei u van harte uit om de lezing door Modeste Herwig bij te wonen.

Het kleurenpalet van de tuinontwerper door Modeste Herwig.

Zolang als Modeste tuiniert is ze gefascineerd door het wonderlijke verschijnsel kleur. Kleur is een krachtig expressiemiddel en zeer bepalend voor de sfeer van een tuin. De kleurige bloemen en bladeren vormen als het ware het ‘schilderspalet’ voor de tuinkunstenaar. Ze verdiepte zich in verschillende kleurentheorieën en in de tuinen van haar vader Rob Herwig te Lunteren werkte ze jarenlang mee aan de borders op kleur. Voor het bepalen van de juiste kleuren heft ze veel aan de kleurenwaaiers van de Royal Horticultural Society, ook haar boek ‘Tuinplantenencyclopedie op kleur’ is gebaseerd op dit systeem.

Tijdens haar fotoreizen ontdekte ze de mooiste kleurencombinaties en zag ze de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kleurgebruik in de tuin.

Graag laat ze u tijdens deze lezing fraaie voorbeelden zien van binnen- en buitenlandse tuinen waarin kleur een belangrijke rol speelt. Ze vertelt u over de kleurentheorie voor tuiniers, harmonieuze en contrastrijke kleurencombinaties en ook bijzondere tuinplanten komen aan bod. Ze hoopt u met deze lezing aan te moedigen om zelf te experimenteren en het avontuur met kleur aan te gaan.

Alle lezingen en presentaties van Groei & Bloei, afdeling Zwolle, worden gehoud in zaal De Vrolijkheid, Oude Meppelerweg 3, 8024 AB Zwolle. Zaal open: 19.30 uur. Aanvang20.00 uur.

Leden : gratis toegang. Niet leden: EUR 2,50.

Meer informatie: zwolle.groei.nl