Afbeelding
Ruben

Studenten organiseren handelsreis

Partnerbijdrages

Stagiaires Landstede Business Boost organiseren handelsreis.

De afgelopen maanden stonden voor Rens Blokker, Mirja Nieuwenhuis en Ruben Slot in het teken van het organiseren van een handelsreis naar ‘The StartUp capital of Europe’: Barcelona. Het organiseren van deze reis, die onderdeel is van de Global Entrepreneurship Week Regio Zwolle, was een kolfje naar de hand van de ondernemende stagiaires van Landstede Business Boost.

Vele facetten van het organiseren kwamen aan bod: van het uitzoeken van een geschikt hotel en het boeken van de vlucht voor de 21 deelnemers tot het regelen van bedrijfsbezoeken en netwerkevents. ‘Soms ging dat erg moeilijk. De meeste Spanjaarden spreken namelijk gebrekkig- of zelfs geen Engels. Dit maakte de communicatie af en toe wat lastig’ vertelt Mirja.

Aanstaande maandag is het dan eindelijk zover. Samen met winnaars van de StartUp-competitie GetInTheRing Regio Zwolle en enkele partners en sponsoren vertrekken Rens, Ruben en Mirja richting Schiphol om op het vliegtuig richting Barcelona te stappen. ‘Dit gaat een ontzettend leuke en leerzame ervaring worden die ik nooit meer zal vergeten’’ aldus Ruben Slot.

De organisatie heeft in samenwerking met NBSO Barcelona geprobeerd een balans te creëren tussen interessante bedrijfs- en instellingsbezoeken, cultuur en vrije tijd. De handelsreis is echter vooral bedoeld voor inspiratie. Ook vergroten de verschillende bedrijfsbezoeken het netwerk voor de StartUps en deelnemende partners & sponsoren.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 13 uur geleden