Afbeelding
Frank van Hienen

'Je wilt altijd winnen en de beste zijn'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij) ZWOLLE – Reclame maken voor jezelf klinkt een beetje raar, vindt Nico Manenschijn. “Je wilt altijd winnen en de beste zijn”, zegt de diagonaal/middenspeler als hem wordt gevraagd naar de onzekere situatie waarin de spelers van Landstede Volleybal verkeren.

Het is ‘business as usual’ als Landstede aantreedt voor de eerste wedstrijd van 2016. De bekerwedstrijd tegen Sliedrecht Sport is vanwege de ijzel eerder in de week niet doorgegaan. Zaterdagavond wint Landstede met 3-1 (25-15, 25-13, 18-25, 25-18) van Inter Rijswijk. Pas vanaf set drie laat Rijswijk zien waarom het de nummer vijf van Nederland is.

De regerend landskampioen heeft de draad opgepakt ,nadat het begin december te horen kreeg dat Landstede na dit seizoen stopt als sponsor, waardoor het topsportprogramma volleybal ophoudt te bestaan. De vraag is nog altijd of er volgend seizoen überhaupt een Zwols herenteam op het hoogste niveau speelt. “We gaan er goed mee om”, zegt Manenschijn, die bezig is aan zijn eerste seizoen in Zwolle. Manenschijn (21) studeert fysiotherapie in Nijmegen en is nu, op Windesheim, bezig met zijn eindscriptie. Een half jaar stage staat er daarna nog tussen hem en een diploma in. Manenschijn denkt nog altijd na over zijn toekomst. De kans dat hij in Zwolle blijft is klein. Het liefst zou hij over de grens kijken. “De Nederlandse competitie is niet meer wat het is geweest. En die stage zou ook wel in het buitenland kunnen.”

Het was voor Manenschijn en medespelers, ondanks de ongewisse toekomst, geen probleem zich op te laden voor de tweede seizoenshelft. "Je wilt altijd winnen en de beste zijn. En hoe hoger je eindigt, hoe groter de kans is dat je naar een mooie club kan.” Die nieuwe club zal zich bij Manenschijn afvragen wat voor speler het nu precies is, een diagonaal of een middenman. “Ik ben drie jaar middenman geweest. Speel nu voor het tweede jaar op de diagonaal. Dat vind ik leuker. En voor de internationale top ben ik te klein (als middenman, MdR).

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden