Informatieavond over erfrecht: ‘Tot de dood ons scheidt….’

Partnerbijdrages

Nog niet eens zo lang geleden was het huwelijk voor het leven. Het huwelijk werd alleen ontbonden door de dood. Momenteel gaat één op de drie stellen scheiden.

Als er na een scheiding een nieuwe relatie ontstaat, is het belangrijk om de nalatenschap goed vast te leggen. Samenwonende partners zijn niet automatisch elkaars erfgenaam. Wat gebeurt er met de erfenis als een van beide komt te overlijden? Als uitvaartbegeleider merkt Freda Gaasbeek dat er moeilijke situaties ontstaan als er sprake is van een overlijden in samengestelde gezinnen. “Samen met alle betrokkenen ga ik dan op zoek naar een vorm waarin iedereen afscheid kan nemen.”

Uitvaartbegeleider Freda Gaasbeek heeft, samen met notaris Jeannet Selles van notariaat Elzerman, twee informatieve avonden georganiseerd. Daar vertelt zij over alle aspecten bij het regelen van een uitvaart en Selles vertelt over de belangrijke punten die in een testament opgenomen kunnen worden.

De informatieavonden zijn op 14 januari in woonzorgcentrum Werkeren aan de Werkerlaan 30 in Stadshagen en op 21 januari in woonzorgcentrum Westenhage aan de Voorsterweg 42 in Westenholte. De zaal gaat open om 19.15 uur; de avond begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Stuur voor aanmelding een mail naar info@fredagaasbeek.nl of bel 06-425 13 280.