SV Zwolle Handbal

Handbaldames Zwolle beginnen jaar met winst ondanks comeback Kwiek

Vandaag begonnen de dames van SV Zwolle aan de tweede helft van de competitie. Dit keer mochten ze in Raalte aantreden tegen Kwiek 3. De thuiswedstrijd werd ruim gewonnen door de dames van Zwolle. In die wedstrijd misten Kwiek een aantal speelsters en dus wisten de dames van Zwolle dat er waarschijnlijk een ander team zou staan dit keer en het niet weer zo gemakkelijk zou worden. Toch was de start van Zwolle scherp en kwamen de dames op een 0-4 voorsprong. Daarna kwam Kwiek tot scoren en ging ook aan hun kant de wedstrijd beter lopen. Zwolle wist echter de voorsprong te behouden, al wist Kwiek dichterbij te komen. Na een aantal super reddingen van keepster Taylor Onderberg en de daarop volgende snelle tegenaanvallen, bouwden de dames van Zwolle de voorsprong uit naar een ruststand van 8-13.

Na de rust opende Zwolle opnieuw de score. Kwiek kwam in deze helft ook beter tot scoren en probeerden fouten bij de dames van Zwolle te forceren. Zwolle raakte hierdoor de focus en de rust in de koppies een beetje kwijt en kwam Kwiek dichterbij. Een voorsprong van 7 doelpunten werd, mede door slordige fouten van Zwolle, door Kwiek verkleind naar 2 doelpunten. De uiteindelijke uitslag op het scorebord werd 20-22 in het voordeel van Zwolle. En zoals een F-je mooi zei: Oh het kon dus beter, maar wel goed! Daar sluiten de dames van Zwolle zich bij aan. Meegereisde supporters bedankt!

Volgende week zondag 24 januari spelen de dames van Zwolle om 12:15 uur tegen Holten DS1. We zien en horen jullie graag in Sporthal Zwolle-Zuid.