Afbeelding
Ruben

Regionale StartUps en bedrijven zeer geinspireerd terug uit Barcelona!

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

De innovatieve jonge bedrijven Superbuddy, Trippi en Sidefloat namen als winnaars van StartUp competitie GetInTheRing Regio Zwolle samen met enkele bedrijven deel aan de inspiratiereis naar Barcelona. Hier kwamen ze erachter dat Barcelona heel veel te bieden heeft voor StartUps en programma’s heeft die minstens 5x zo effectief zijn als die in London, Amsterdam en Berlijn. Barcelona bood staat daarom steeds meer bekend als ‘The StartUp capital of Europe waardoor iedereen met veel inspiratie weer terug is in de regio Zwolle.

Het programma was bedoeld om de StartUps en bedrijven uit regio Zwolle te informeren over de mogelijkheden om je te vestigen in Barcelona of welke wegen te bewandelen om naar die regio te exporteren. Door diverse bedrijfsbezoeken kreeg men inzicht waarom bepaalde concepten wel werken.

Barcelona Activa liet zien 5x effectiever te zijn dan soortgelijke programma’s in London, Amsterdam of Berlijn. Ze gaan hierdoor slimmer om met belastinggeld en creeren ieder jaar letterlijk heel veel nieuwe banen. Een voedingsbodem van innovatieve bedrijven die continue de economie van regio Barcelona ontwikkelen waarvan het einde nog lang niet in zicht is. Naast dat Barcelona een enorm hoge levenskwaliteit biedt ligt de sleutel van dit succes in de permanente samenwerking tussen ondernemers, onderwijs, onderzoek en overheid. Deze laatste stelt zich niet alleen enorm dienstbaar en klantvriendelijk op maar neemt haar verantwoordelijkheid in de uitvoering i.s.m. allerlei partijen. Jasper van Dorrestein gaf inzicht hoe het Netherlands Business Support Office (NBSO) Nederlandse ondernemers helpt bij het stichten van een bedrijf in Barcelona of bij export. Met deze informatie kunnen bedrijven veel geld besparen en hun netwerk in korte tijd vergroten.

De StartUps konden ieder voor zich op bezoek bij een succesvol bedrijf in Barcelona. Dit leverde allerlei nieuwe samenwerkingen en ideeen op waar de bedrijven hun voordeel mee kunnen doen bij terugkomst in Nederland. Er werd ook een co-workingspace en incubator bezocht die lieten zien waarom zij bij kunnen dragen aan het succes en plezier van nieuwe bedrijven. Er was ook ruimte voor cultuur en ontspanning waardoor Barcelona meer tot ieders verbeelding spreekt, ieders netwerk vergroot en de onderlinge banden versterkt. Inspiratie genoeg waar ieder bedrijf zijn of haar voordeel mee kan doen.

Wat deze reis bijzonder maakt is dat de organisatie van de handelsreis in handen lag van jonge studenten. Mirja Nieuwenhuis was hooforganisator en werd ondersteund door Rens Blokker en Ruben Slot. Alle drie stagiaires bij Landstede Business Boost, de backoffice GEW Regio Zwolle.

Projectleider Eric van den Ham geeft aan: ‘Ik ben, samen met diverse bedrijven, zeer onder de indruk geraakt van de ontwikkeling die deze studenten de afgelopen maanden hebben doorgemaakt en de kwaliteit van deze handelsreis. Projecten zoals deze spreekt bedrijven en studenten aan en hiermee stimuleren we ondernemerschap bij jongeren en jonge bedrijven op een aantrekkelijke en efficiente manier. Hierdoor gaan we zorgvuldig om met belastinggeld en dragen we bij aan meer arbeidsmarktkansen voor de jongeren.’’

Het netwerk van de GEW Regio Zwolle in Barcelona kan worden gebruikt voor de regio Zwolle aangezien de Regio Zwolle zich verder wil ontwikkelen op het gebied van innovatieve bedrijven en internationalisering. Mensen uit regio Barcelona hebben veel vertrouwen in Nederlanders en de infrastructuur is goed op orde wat de kans van slagen enorm vergroot.

StartUps kunnen in aanmerking te komen voor de volgende inspiratiereis door zich in te schrijven voor de StartUp competitie GetInTheRing Regio Zwolle 2016. Op www.gewregiozwolle.nl tref je alle informatie aan.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 23 uur geleden