Gymnasium Celeanum: informatieavond groep 8

Partnerbijdrages

Naast de Open Dag houdt het Gymnasium Celeanum een speciale voorlichtingsavond voor leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers. Tijdens deze avond worden diverse workshops gegeven.

Ze gaan onder meer over sport en muziek, hoogbegaafdheid en internationalisering. Ook komen de klassieke talen, Grieks en Latijn, uitgebreid aan bod. Het Celeanum is het enige zelfstandige gymnasium in de provincie Overijssel en heeft zo’n 850 leerlingen. Een school waar men elkaar nog kent, waar veel bijzondere vakken te volgen zijn, zoals Chinees, wiskunde D of Cambridge Engels, en met aandacht voor talent. Er is een programma voor hoogbegaafde leerlingen en in de bovenbouw is er het Honours Programma. De school heeft het NOC*NSF-certificaat Sportactieve school, omdat het Celeanum veel aan sport doet. Ook is er een uitgebreide zorgstructuur, zoals het Maatjesproject, waarbij leerlingen uit klas 4 brugklassers met raad en daad terzijde staan. En op het Celeanum leren de leerlingen zelfs Latijn spreken.

De informatieavond is op woensdag 27 januari om 20.00 uur (Zoom 37, Aa-landen) en de Open Dag op 30 januari (Westerlaan 40: 09.30 tot 13.30 uur, Zoom 37: 10.00 tot 14.00 uur). Kijk voor meer informatie op www.celeanum.nl, Facebook en Twitter.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 15 uur geleden