Afbeelding

D66 wil verkeersveiligheid in Breecamp-Oost verder verbeteren

· leestijd 1 minuut Algemeen

STADSHAGEN - De bewoners van Breecamp-Oost maken zich volgens D66 grote zorgen over de verkeersveiligheid in hun wijk nu er binnenkort tweede grote school wordt geopend aan de Oude Wetering.

"Zij willen met een online petitie onder meer een tweede ontsluitingsweg afdwingen. Ook de schooldirecteuren zijn in gesprek met het college." D66 sprak met hen. De partij ziet naar aanleiding daarvan dringende aanleiding voor mondelinge vragen die zij maandag 25 januari zal stellen aan het college.

De huidige school Het Festival zorgt momenteel tijdens het halen en brengen voor een fileprobleem op Sportlaan en de Eli Heimanslaan. Met de komst van twee nieuwe scholen wordt dat probleem alleen maar groter, vrezen de bewoners. Deze zorg wordt gedeeld door de schooldirecteuren van de nieuwe scholen.

Een van de punten waar D66 duidelijkheid over wil is de betrokkenheid van belanghebbenden. Zijn zij wel voldoende betrokken? Op 30 november 2015 heeft de gemeente een verkeersbesluit genomen waarin verkeersmaatregelen staan voor de komst van de nieuwe scholen. Daarmee is het formele traject gestart, voordat afstemming met belanghebbenden is geweest. D66 vindt dat de gemeente inwoners en belanghebbenden vooraf moet betrekken bij planvorming.


Een andere aanleiding voor de vragen van D66 zijn de zorgen van de wijk over de (verkeers)veiligheid en leefbaarheid. De actiegroep uit de wijk laat weten: “Als bewoners van de wijk Breecamp-Oost en andere belanghebbenden constateren wij dat de gemeente Zwolle onvoldoende onderzoek heeft verricht in de plannen voor de ontsluiting van de nieuwe school aan de oude Wetering. Wij vinden dat de (verkeers)veiligheid en leefbaarheid van de wijk hierdoor achteruit gaan op zowel de korte termijn als de langere termijn. Daarnaast constateren we dat we als bewoners van de wijk onvoldoende zijn betrokken bij het maken van deze plannen en het onderzoek naar alternatieven.”