Afbeelding
Eigen foto

Rondleiding bij het HCO: ‘Zwolle, sporen van een rijk verleden’

Algemeen

DIEZERPOORT - In het Historisch Centrum Overijssel (HCO) is op maandag 15 februari om 13.30 uur de rondleiding ‘Zwolle, sporen van een rijk verleden’.

Waarom was Zwolle in de Middeleeuwen de ideale plek om te wonen? In de Middeleeuwen waren de Zwolse stedelingen nauw met de stad verweven. Religie (de Moderne Devotie), het stadsbestuur, de handel (het Hanzeverbond), onderwijs (de Latijnse School) en ambachten (gilden) speelden een belangrijke rol in het leven van de Zwolse middeleeuwer. Deze bracht Zwolle macht en rijkdom. Tijdens de rondleiding krijgen de deelnemers diverse archiefstukken te zien die iets vertellen over deze periode. Daarnaast krijgen ze aan de hand van historische kaarten een beeld van de ontwikkeling van de stad Zwolle en haar bewoners.

Belangstellenden kunnen zich melden bij de publieksingang van het HCO aan de Van Wevelinkhovenstraat. Inschrijven kan via de website www.historischcentrumoverijssel.nl. Na registratie ontvangt men een e-mail ter bevestiging. De kosten voor de rondleiding bedragen 7,50 euro per persoon. Dit is inclusief gids, een bezoek aan het depot en koffie/thee. Deelnemers worden verzocht het bedrag ter plaatse, liefst contant, te voldoen. Naast het HCO-gebouw is parkeergelegenheid aan de Eikenstraat 20.